Първоначално публикувано от Galeano
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
проблем с ролките на пистовият ремък
Collapse
X
-
От по-дългя ремък. И аз бях си купил преди ремък. Уж по каталог. Слагам и свири. Смених всички ролки и лагери тогава даже и на климатика лагера и пак свири. Върнах стария ремък и всичко заспа. После като измерих ми той новия с 2 см по-дълъг. Уж DAYCO, по каталог... трънци.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Някаква опастност има ли да карам така докато го смена?
П.с. като я купих и ми смениха ремъците и ролките това го нямаше(поне него забелязах) и в последсвтие като я запаля студена почва да свири,понякога и като е под 70 градуса се чува доста е дразнещо..трябва поне 80 да е качила да не се чува !
Comment
-
Ами износва ролките така. По-скоро някоя от металните шайби.
Има един спрейчета за ремъци. Купи си и го напръскай. Ще спре да приплъзва.Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАми износва ролките така. По-скоро някоя от металните шайби.
Има един спрейчета за ремъци. Купи си и го напръскай. Ще спре да приплъзва.
Comment
-
Първоначално публикувано от oem Покажи съобщениеАми износва ролките така. По-скоро някоя от металните шайби.
Има един спрейчета за ремъци. Купи си и го напръскай. Ще спре да приплъзва.
а от каде може да се купи такъв спреи ?????
защото и аз имам същият проблем !!
Comment
-
Здравейте колеги,
имах същия проблем дълго време и не се оправи докато не смених демпферната шайба на коляновия вал и отново ремъка, въобще имам колекция от здрави ролки. Престоя в сервизи не помага, казват всичко е точно, да ама колата свири. Има ли свирене има проблем, или ремъка не е за вашата кола, или няма съосие м/у ролките. Колкото до обтягъщия механизъм, цената е около 80 лв. с ролката, поне за печка 1,9 в София. Имайте предвид, че пистовия ремък за екземплярите след 01 е различен и колите свирят с този за коли от предходните години.
Поздрави !sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от nasmitacha Покажи съобщениеа от каде може да се купи такъв спреи ?????
защото и аз имам същият проблем !!
Comment
-
Здравейте колеги...
Днес смених пистовия ремък с 2-те ролки + тази с обтегача която е над 250 лв. Марката е SKF.
Та всичко е сменено и аз съм доволен само че паля колата след 5-6 часа вечерта и ремъка започна да свири на празен ход, при подаване на газ, спира да свири...и това само в началото още след потеглянето и вече на празен ход всичко е наред, с една дума само при паленето става това...Забравих да спомена марака на ремъка - DAYCО...
Кажете ми какъв е проблема!!!156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщениеЗдравейте колеги...
Днес смених пистовия ремък с 2-те ролки + тази с обтегача която е над 250 лв. Марката е SKF.
Та всичко е сменено и аз съм доволен само че паля колата след 5-6 часа вечерта и ремъка започна да свири на празен ход, при подаване на газ, спира да свири...и това само в началото още след потеглянето и вече на празен ход всичко е наред, с една дума само при паленето става това...Забравих да спомена марака на ремъка - DAYCО...
Кажете ми какъв е проблема!!!sigpic Alfasud/156 1.8ex
156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6
Comment
-
Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщениеВъзможно е да не е стегнат достатъчно. Една от ролките е на ексцентрик и от там се донатяга отделно обтегача.
Предварително много ти благодаря!Last edited by Jivko7777; d.m.y г., 17:12.156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Понеже се задават гатанки предполагам , че вероятно става въпрос за амортесьорчето на обтяжния механизъм което обира вибрациите и когато е прецакано и да са сменени всички ролки и самия ремък той пак свири.Само , че това амортесьорче го има само при версията -2.4 при 1.9 го няма и ако при този мотор вие причината явна е друга.Alfa Romeo Giulietta 170hp
Comment
Comment